Panika

Panika

Avtor: Desa Muck  
Založnik: Mladinska knjiga, 2004
Zvrst: roman

Desa Muck se je tokrat odločila napisati imeniten roman za odrasle z naslovom Panika, ki je preplet komičnega in tragičnega in govori o odvisnosti od ljubezenskih odnosov. Osrednja junakinja je Vera, medicinska sestra, ki je naveličana dolgočasnega vsakdanjega zakonskega življenja s svojim možem in hčerko pubertetnico. Vse kar si želi je, da bi bila vsaj še enkrat zaljubljena, kajti potem bi njeno življenje imelo vsaj smisel. Ne bi bilo več tako medlo in sprano. Zgodi pa se, da ji vedeževalka pogleda v prihodnost in ji napove usodno srečanje s pravo ljubeznijo njenega življenja.

Odlomek iz knjige

"Ženska, ki stoji ob njem, se pretvarja, da jo nadvse zanima tema, o kateri govori. Potrpežljivo posluša, če je med bistrejšmi, vpade s kako svojo domislico, sicer poseže po tistih, ki jih je slišala drugje. Zasmeje se, kadar se zasmeje on. V resnici pa čaka. Krči razbolene prste v salonarjih, trudi se prikriti, da jo boli križ od visokih pet, in tu in tam preveri, če se ji dovolj vidi v dekolte. In čaka. Kako se bo končala noč. Jo bo odpeljal domov, poljubil ob slovesu ali pa bo samo rekel: "Čao, ljubica, se slišiva..."? Jaz vem, da največkrat stori vse troje, kadar je ženska opravila izpit iz občudovanja njegove osebnosti. Ampak mene ni zraven."

Naslov

Osrednja knjižnica Celje
Muzejski trg 1a
3000 Celje
Tel.: 03 426 17 10
Fax: 03 426 17 11
info@knjiznica-celje.si

Osrednja knjižnica Celje je članica Slovenske mreže prostovoljskih organizacij.

Varna točka

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam