Pisma iz vesolja

Pisma iz vesolja

Avtor: Jerry M. Linenger
Založnik: Družina, 2004
Zvrst: roman

Pisma iz vesolja je knjiga polna čustev in topline, hkrati pa je kronika bivanja astronavta v vesolju, ki je na Zemlji pustil nosečo ženo in štirinajstmesečnega sina. Jerry M. Linenger je dolgih pet mesecev preživel na razpadajoči ruski vesoljski ladji Mir, kjer je po napornem dnevu vsak dan pisal pisma svojemu sinu. Skrajna osama, boj z ognjem, izpad elektrike in nenadzorovano drvenje v temi skozi vesolje so njegova pisma spremenila iz rutinskega poročanja o vsakodnevnih dogodkih v ganljivo pripoved. Pisma polna razmišljanj o življenju, usodi, pustolovščinah, ljubezni, družini in drobnih modrostih, nas prav gotovo ne bodo pustila ravnodušne.

Odlomek iz knjige

"Svojega takrat štirinajst mesecev starega sina Johna sem pred odhodom na petmesečno misijo v vesolju zadnjič videl skozi zadnjo šipo našega družinskega avtomobila. To je bilo na začetku januarja 1977 v Houstonu. Sedel je v svojem otroškem sedežu, sam pa sem stal zunaj na dežju. Mahal sem mu, on pa je stegoval ročice proti meni. Bil je rahlo zmeden, ko je spoznal, da očka ne bo odprl vrat, odpel pasu in ga vzel v naročje. In čeprav sem si bolj kot vse želel, da bi ga lahko vzel v naročje, tega nisem mogel storiti, saj sem bil v zdravstveni karanteni. Do izstrelitve je bilo manj kot teden dni. Za NASINO zdravstveno osebje moj sin ni bil ljubek dojenček, ampak veliko leglo bakterij in virusov, ki so samo prežali, da nekoga okužijo. Ker nisem smel priti v neposreden fizični stik s takšno »okuženo osebo«, sem ga lahko samo gledal skozi zaprto šipo."

Naslov

Osrednja knjižnica Celje
Muzejski trg 1a
3000 Celje
Tel.: 03 426 17 10
Fax: 03 426 17 11
info@knjiznica-celje.si

Osrednja knjižnica Celje je članica Slovenske mreže prostovoljskih organizacij.

Varna točka

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam