skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Pogodba

Pogodba

Avtor: Mojca Širok
Založnik: Mladinska knjiga, 2018
Zvrst: roman
Priporoča: Knjižnica Toneta Seliškarja Trbovlje

Mojco Širok poznamo v prvi vrsti kot izjemno novinarko, dopisnico iz Italije in takoj za tem kot publicistko, pisateljico. Dolga leta že poroča o italijanskih družbenih in političnih razmerah, o mafiji, Vatikanu. Pogodba je njena prva leposlovna knjiga, je odlična kriminalka, ki je prejela nagrado Modra ptica. Zgodba Pogodbe se odvije v treh dneh. Ti trije dnevi so kot vrh, vrhunec dolgoletnega dogajanja in preiskovanja, kopanja policistov po umazanih poslih ljudi, ki obenem so in niso oblast. Naenkrat se zgodi več na videz nepovezanih umorov, kar ne preslepi Emanueleja, ki že dolgo vrsto let deluje v tako imenovani antimafiji, kriminalistični službi v Rimu, centru za boj proti mafiji in mafijcem. Pogodba, ki se pred nami odvije na mah, je kriminalka, za katero bi najraje verjeli, da je izmišljen in s preveč domišljije prežet roman. Pa vendar, glede na to, kako dobro avtorica pozna italijanske razmere, se vseskozi sprašujemo, ali je vse, kar se v Pogodbi dogaja, res in resnično. In verjetno je, da je zelo resnično.

Odlomek iz knjige

"Nikoli mu nismo mogli dokazati, da je bil res on," je rekel, "niti pripreti ga nismo mogli. Zaslišali smo ga vsaj desetkrat. Tisti vikend, ko naj bi operiral Laurio, je bil z ženo v Nici, v hotelu so ju ves čas videvali, večerjala sta skupaj, zajtrkovala skupaj, žena je izjavila, da sta bila vso noč skupaj." Emanuele ni hotel misliti na tisti čas, na frustracije, na zagrenjenost, na bes, ker ni mogel naprej."

Naslov

Osrednja knjižnica Celje
Muzejski trg 1a
3000 Celje
Tel.: 03 426 17 10
Fax: 03 426 17 11
info@knjiznica-celje.si

Osrednja knjižnica Celje je članica Slovenske mreže prostovoljskih organizacij.

prostovoljstvo Varna točka

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam