skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Pohorska transverzala

Pohorska transverzala

Avtor: Avgust Demšar
Založnik: Založba Pivec, 2016
Zvrst: roman
Priporoča: Knjižnica Mileta Klopčiča Zagorje

Štirikratni nominiranec za nagrado kresnik Avgust Demšar nas v svojem osmem romanu potegne v vrtinec dogodkov, ki jih zaradi zapletenosti s skupnimi močmi raziskujeta inšpektor Vrenko in kriminalist Miloš. V tej dinamični politični kriminalki junaka njegovih prejšnjih knjig s svojimi sodelavci rešujeta trojni umor. Vsi umorjeni in glavni osumljenec so nekdanji sošolci, ki so se pred kratkim udeležili obletnice mature. Vse sledi vodijo do Zvoneta Skaze, vzhajajoče zvezde na političnem nebu. Za Zvoneta Skazo pomeni to konec politične kariere. Hkrati pa njegova odstranitev iz politike zelo ustreza njegovim nasprotnikom v lastni stranki, saj se jim s tem odpira možnost nadaljevanja divjega lastninjenja na Štajerskem. A podrobno preiskovanje okoliščin pokaže, da gonilo treh umorov ni politična korist, temveč ljubosumje, ki se vleče že iz srednješolskih klopi.

Odlomek iz knjige

Pred slabim letom dni se je Zvone Skaza prvič pojavil na lestvici najpopularnejših slovenskih politikov in kmalu prilezel na drugo mesto, na katerem se je usidral. Glede na gibanja volilnega telesa in napovedi pred bližajočimi se parlamentarnimi volitvami, se mu obeta odličen volilni rezultat. Tako stranki kot njemu dobro kaže, sploh njemu, predsednika stranke je že zasenčil in le vprašanje časa je, kdaj ga bo tudi uradno zamenjal.

Naslov

Osrednja knjižnica Celje
Muzejski trg 1a
3000 Celje
Tel.: 03 426 17 10
Fax: 03 426 17 11
info@knjiznica-celje.si

Osrednja knjižnica Celje je članica Slovenske mreže prostovoljskih organizacij.

prostovoljstvo Varna točka

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam