skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Popolna akustika

Popolna akustika

Avtor: Daria Bignardi
Založnik: Mladinska knjiga, 2015
Zvrst: roman
Priporoča: Knjižnica Velenje

Knjiga govori o iskanju ljubezni, partnerskega razumevanja in tistih kratkih trenutkih sreče in popolnosti, ki so povezani z mirnostjo, ravnotežjem in popolnim zadovoljstvom v odnosu. Arno je čelist v orkestru slavne milanske Scale, kjer je popolnoma predan svojemu delu. In čeprav se poroči s svojo edino ljubeznijo, Saro, in ima z njo tri otroke, nekako nikoli ne uspe prodreti v globine ženine duše. Sara mu večkrat na svoj način skuša povedati, da ni prav srečna v življenju. Vendar njeni klici po spremembi in partnerskem dialogu ostanejo prezrti. Šele ko Sara nenadoma, brez opozorila odide in zapusti družino, počasi prihaja na plan spoznanje, da svoje žene pravzaprav nikoli ni poznal. Jo je sploh kdaj resnično ljubil?

Odlomek iz knjige

"»Da je melanholična duša, sem opazil, že ko sem jo prvič videl. Tolikšna strast do samote, potreba po umiku v naravo sta značilni za določeno vrsto ljudi… Če se jim ne uspe izraziti, so nagnjeni k odvisnostim ali depresiji. Jaz nimam nič proti depresivcem, ustvariti znajo marsikaj lepega. Sara je bila najboljša ženska, ki si jo imel, in ljubil si jo; mislil sem, da ji boš pomagal, da se bo s tabo počutila varno. Kaj bi pričakoval od mene? Predstavil si mi jo kot žensko svojega življenja; naj bi ti rekel: Pazi, nagnjena je k depresiji? Po tistem, ko sem te v skupnosti Anime Sante videl pri delu z norci? Moram ti povedati, Arno, da nisi pokazal pretirane rahločutnosti do ljudi s težavami.«"

Naslov

Osrednja knjižnica Celje
Muzejski trg 1a
3000 Celje
Tel.: 03 426 17 10
Fax: 03 426 17 11
info@knjiznica-celje.si

Osrednja knjižnica Celje je članica Slovenske mreže prostovoljskih organizacij.

prostovoljstvo Varna točka

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam