skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Razmerja v ogledalu

Razmerja v ogledalu

Avtor: Karin Cvetko-Vah
Založnik: Ekslibiris, 2013
Zvrst: roman
Priporoča: Knjižnica Šentjur

Razmerja v ogledalu je zgodba o poročeni ženski, ki je imela v mladosti razmerje s poročenim moškim. Ko s sabo in terapevtko predeluje obdobje z nekdanjim ljubimcem, se nenadoma znajde na drugi strani. Zaljubi se v moškega, mlajšega od sebe, in zdaj je ona tista, ki ima zunajzakonsko razmerje. Situacija ji po svoje ustreza, zadovoljna je z možem in družino, a hkrati ji ljubimec prinaša vznemirjenje v njeno življenje. S časoma želi ljubimec več od nje, tako kot ona nekoč… Romaneskni prvenec, slovenske avtorice, je zgodba o ljubezni in razmerjih, ki zmotijo tok našega življenja in nas spremenijo.

Odlomek iz knjige

"Na letalu se trudim obvladovati svoj strah. Ne upam niti pomisliti, da me je strah, saj se bojim, da bi me bilo potem še bolj strah … Naslonim se nazaj in umirjam svoj dih. Dovolim si, da diham globoko, kakor bi rekla moja učiteljica joge. S stopali pritisnem krepko ob tla in skušam čutiti prste na nogah. To me prizemljuje. Spomnim se, kaj mi vsakič, ko grem na pot, ponavlja Jan, kako je torej letenje varno, da letalo ne more kar tako pasti dol, podobno kakor ladja ne potone na dno morja. Let je na srečo miren. Ko se umirim, si predstavljam, da sem ptič. Na ta način se letenje zazdi naravno, tudi blagi sunki so nekaj, kar s perutmi zlahka obvladam. Pomislim, da je letenje na nek način podobno pisanju. Dokler se ga bojiš in ga skušaš nadzorovati, je mučno. Ko pa se nehaš upirati in se prepustiš, postane naravno. Pozabiti moraš na kilometre, ki jih še moraš preleteti, in se prepustiti trenutku, misliti samo na sedanjost. Preprosto razpreš peruti in si dovoliš leteti. Pustiš vetru, da te nosi in ti daje smer. Vse trik je v tem, da opustiš nadzor."

Naslov

Osrednja knjižnica Celje
Muzejski trg 1a
3000 Celje
Tel.: 03 426 17 10
Fax: 03 426 17 11
info@knjiznica-celje.si

Osrednja knjižnica Celje je članica Slovenske mreže prostovoljskih organizacij.

prostovoljstvo Varna točka

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam