skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Raztrgajmo nebo

Raztrgajmo nebo

Avtor: Paolo Giordano
Založnik: Mladinska knjiga
Zvrst: roman
Priporoča: Knjižnica Rogaška Slatina

Teresa preživlja poletje na jugu Italije. Vroče dni v družbi babice in očeta preseka srečanje s tremi fanti – premišljenim Nicolo, zadržanim Tommasom in skrivnostnim Bernom. Poletja se vrstijo, vedno znova se vrača na kmetijo, tam jo pričaka stalnost oziroma stabilnost, ustaljen ritem življenja, povezan z naravo in prežet z religijo. Kmalu pa pride do usodnega razdora med fanti in njihove poti se oddaljijo. Teresa se odloči, da bo pokopala spomin na najstniško ljubezen z Bernom. Toda življenje se obrne drugače, saj se ponovno srečata na kraju, kjer se je vse začelo. Sprva v skupnosti, nato na kmetiji zaživita sama, v sožitju z naravo, vztrajata pri vodenju ekološke samozadostne kmetije. Toda narava jima ne izpolni neke druge želje, s katero je prežeta vsaka skupna misel. 

Odlomek iz knjige

»Čutila sem vzhičenost ob tem, da sem imela končno prave prijatelje, še več, brate in sestre. Seveda sem potrebovala čas, da sem se navadila na suho stranišče zunaj, na pomanjkanje zasebnosti, ki jo je to povleklo za samo, kot tudi na omejeno porabo elektrike, vodo, ki je smrdela po plesnivem, stalne izjeme: pri čiščenju, kuhanju, sežiganju smeti. A težko si prikličem v spomin te neprijetnosti. Predvsem se spominjam dolgih ur, ko smo ob pivu in kartah sedeli v senčnici.« 

Naslov

Osrednja knjižnica Celje
Muzejski trg 1a
3000 Celje
Tel.: 03 426 17 10
Fax: 03 426 17 11
info@knjiznica-celje.si

Osrednja knjižnica Celje je članica Slovenske mreže prostovoljskih organizacij.

prostovoljstvo Varna točka

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam