skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Resnica ima tvoje oči

Resnica ima tvoje oči

Avtor: Samo Rugelj
Založnik: Litera
Zvrst: roman
Priporoča: Knjižnica Laško

V središču Rugljevega novega romana Resnica ima tvoje oči (2018) je zakonski par, čigar zakon traja že trideset let; spoznamo Miho, ki je tik pred upokojitvijo, in Mijo, njegovo zvesto ženo, katerima se bo življenje vsak trenutek postavilo na glavo. Zgodba se odvija na dveh ravneh: sedanjost tu, v Ljubljani, kjer živita in kjer bo Miha pravkar oddelal zadnji službeni dan – že si postavlja nove načrte za upokojenske dni - in retrospektivni pogled na začetek njune poti, v Istanbul, kjer sta se spoznala in zaljubila – in kjer se v romanu zgodi tudi usodni prevrat v sedanjosti, ki bo vsem v celoti spremenil tudi prihodnost. Zdaj sta Miha in Mija že stara starša in njun odrasli sin se skupaj s partnerko prvič odpravi tako daleč, v Istanbul - silvestrovat in pustita vnuka v varstvu… Zgodba o zvestobi, partnerstvu, starševstvu, preizkušnjah, predvsem pa o spremembah, ki človeku ne pustijo, da bi življenje prespal.

Odlomek iz knjige

Skoraj trideset let so v troje živeli v nekakšnem relativno stabilnem družinskem ravnotežju. Miha in Mija nista posvečala kaj dosti pozornosti Rokovi selitvi in praznini, ki je ostala za njim. Ni ju udarilo takoj, temveč kakega pol leta kasneje, ko sta Roku in Sari pomagala vzpostaviti prvo gnezdo. V zgolj nekaj mesecih življenja v dvoje se je pokazalo, da zanj v resnici nista imela nobenih pravih temeljev. Rok se je namreč rodil manj kot pol leta po tem, ko sta zaživela skupaj.«

(str. 115)

Naslov

Osrednja knjižnica Celje
Muzejski trg 1a
3000 Celje
Tel.: 03 426 17 10
Fax: 03 426 17 11
info@knjiznica-celje.si

Osrednja knjižnica Celje je članica Slovenske mreže prostovoljskih organizacij.

prostovoljstvo Varna točka

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam