skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Skupaj

Skupaj

Avtor: Jojo Moyes
Založnik: Mladinska knjiga, 2015
Zvrst: roman
Priporoča: Knjižnica Šmarje pri Jelšah

Avtorica, ki je že dve leti nazaj navdušila z romanom Ob tebi, je tudi tokrat poskrbela za nov roman, ki te ne pusti ravnodušne – poln humorja in optimizma. Jess, mati samohranilka, ki s pospravljanjem po hišah in strežbo v gostilni komaj preživlja tričlansko družino in psa. Na starejšega sina Nickyja se spravljajo vrstniki, njeni mlajši hčeri Tanzie, ki je zelo nadarjena za matematiko, pa je ponujena možnost vpisa na ugledno zasebno šolo. Jess, ki je za svoja otroka pripravljena storiti vse in je hkrati iznajdljiva optimistka, se odloči, da bo Tanzie za šolnino zaslužila na matematični olimpijadi na Škotskem. Že na začetku poti se začnejo stvari zapletati, dokler jim poti ne prekriža inteligentni in bogati Ed Nicholls, ki mu Jess občasno pospravlja stanovanje. Vsi skupaj s psom se odpravijo proti Škotski, pot pa se nepričakovano zavleče. Štiridnevna pot jih močno zbliža. Skupaj premostijo marsikatero težavo in razočaranje. Roman Skupaj je sproščujoče tkivo s srečnim koncem, ki ga boste z užitkom prebrali.

Odlomek iz knjige

Nihče si ni zares želel spet na pot. Dolgotrajna vožnja, pa čeprav v tako lepem avtu, kot ga je imel gospod Nicholls, je prav hitro izgubila začetno mikavnost. To bo najdaljši dan, je napovedala mama, kakor kakšna medicinska sestra, preden ti da injekcijo. Vsi naj poskrbijo, da jim nekaj časa ne bo treba na stranišče, in se udobno namestijo, ker namerava gospod Nicholls voziti skoraj do Newcastla, kjer ne našel hotel, ki sprejema tudi pse. Tam bodo okrog desetih zvečer. Preračunal je, da bi naslednji dan zvečer morali prispeti v Aberdeen. Poiskal jim bo prenočišče blizu fakultete in Tanzie bo naslednje jutro čila in sveža za matematično tekmovanje.

Naslov

Osrednja knjižnica Celje
Muzejski trg 1a
3000 Celje
Tel.: 03 426 17 10
Fax: 03 426 17 11
info@knjiznica-celje.si

Osrednja knjižnica Celje je članica Slovenske mreže prostovoljskih organizacij.

prostovoljstvo Varna točka

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam