skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Taksi

Taksi

Avtor: Halid Al Hamisi
Založnik: Mladinska knjiga, 2012
Zvrst: roman
Priporoča: Knjižnica Šentjur

Halid Al Hamisi, egiptovski književnik in novinar je svoji najnovejši knjigi Taksi nanizal zbirko zanimivih zgodb taksistov , katere v 58 »slikah« zapiše sam kot potnik v kairskem taksiju. Taksisti različnih poklicev in izobrazb v svojem pripovedovanju zelo zanimivo odslikavajo utrip kairskih ulic, hkrati je moč razbrati tudi politično dogajanje, ki močno vpliva na življenje ljudi in njihovo razmišljanje. Pisatelj – potnik se spretno izogne vsakemu zapletu in pusti bralca, da si sam ustvari svoj pogled na dogajanje. Slog je zanimiv in berljiv tako, da bralca pripelje do konca knjige in mu pusti , da se vpraša ali je to samo v Kairu, Egiptu? Vsekakor zanimiva knjiga, ki jo je dobro prebrati.

Odlomek iz knjige

»Vlada je takrat spoznala, da mora ukrepati… da so ji demonstracije postale zares nevarne. Osemnajstega in devetnajstega januarja ni bilo nekaj, bil je začetek revolucije, ampak veste kaj, ni bila končana. In takrat nam je oblast vsadila strah pred lakoto, vsaka žena grabi moža za roko in mu govori, nikar ne hodi, otroci bodo pomrli. V trebuh vsakega Egipčana so posadili lakoto, grozo, zaradi katere vsak gleda samo nase in si pravi, kaj me briga, to ni moja stvar, zato sta 18. In 19, januar začetek konca.«

Naslov

Osrednja knjižnica Celje
Muzejski trg 1a
3000 Celje
Tel.: 03 426 17 10
Fax: 03 426 17 11
info@knjiznica-celje.si

Osrednja knjižnica Celje je članica Slovenske mreže prostovoljskih organizacij.

prostovoljstvo Varna točka

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam