skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Tam, kjer pojejo raki

Tam, kjer pojejo raki

Avtor: Delia Owens
Založnik: Učila
Zvrst: roman
Priporoča: Knjižnica Laško

Roman Tam, kjer pojejo raki je postavljen v odročen močvirnat svet Severne Karoline. Spremljamo življenje Kye Clark, ki so jo že v otroštvu zapustili vsi, ki jih je imela rada. V močvari je tako odraščala sama, a vendar ne osamljena. Njeno zavetje je bila narava, njene najboljše prijateljice pa ptice. Z odraščanjem je začutila hrepenenje po dotiku, po ljubezni in pripadnosti. Njena prvinskost je začela privlačiti mestne mladeniče, a v svojo bližino je pustila samo dvema. Ko jo oba zapustita, Kya spozna, da je njena prava prijateljica zgolj narava. A mesto doživi pretres: v močvirju nenadoma najdejo truplo priljubljenega Chasea Andersona in glavna osumljenka postane Kya. Roman je pretresljiva, a hkrati nežna zgodba o preživetju, upanju, ljubezni, izgubi, osamljenosti, obupu, predsodkih, odločnosti in moči ter prelepa oda naravi.

Odlomek iz knjige

Tistega dne se mama ni vrnila. Tega nihče ni omenil. Še najmanj ata. Smrdeč po ribah in slabem žganju je ropotal s pokrovkami.

»Kaj je za večerjo?«

Z očmi, uprtimi v tla, so bratje in sestre skomignili. Ata je zaklel, potem pa odšepal ven, nazaj v gozd. Že prej sta se kdaj sporekla; mama je enkrat ali dvakrat že odšla, a se je vedno vrnila in dvignila v naročje vsakogar, ki si je želel objema.

Naslov

Osrednja knjižnica Celje
Muzejski trg 1a
3000 Celje
Tel.: 03 426 17 10
Fax: 03 426 17 11
info@knjiznica-celje.si

Osrednja knjižnica Celje je članica Slovenske mreže prostovoljskih organizacij.

prostovoljstvo Varna točka

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam