skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Tuleči mlinar

Tuleči mlinar

Avtor: Arto Paasilina
Založnik: Mladinska kniga, 2003
Zvrst: roman

Vsi tisti, ki vam je srečanje z drugačnostjo v življenju simpatično in dopadljivo dopolnilo, boste z navdušenjem prebrali zgodbo finskega pisatelja o mlinarju Huttunenu. Živi samotno v idilično rdečem mlinu. Najbrž ne poznate literarnega junaka, ki v trenutku potrtosti tuli kot volk, kadar pa je srečen, v zanosu oponaša živali. vaška okolica ga izloči, a ne vsi. Eni se vanj zaljubijo. Kaj pa vi?

Odlomek iz knjige

Sedel je na bregu potoka, poslušal grmenje brzic, ki so žuborele v hladni poletni noči mimo osamljenega mlinarjevega srca. Premišljeval je o tem, da bi ga verjetno pustili pri miru, če bi imel v prsih bolečine fizičnega značaja. Celo pomilovali bi ga in mu pomagali, lahko bi ležal med normalnimi ljudmi v bolnišnici. Ker pa ni čutil enako kot drugi, ni nihče sočustvoval z njim, ampak so ga potisnili na rob. Kljub vsemu si je raje izbral samoto kot pa rešetke umobolnice, za katerimi so ga obkrožali apatični nesrečniki.

Naslov

Osrednja knjižnica Celje
Muzejski trg 1a
3000 Celje
Tel.: 03 426 17 10
Fax: 03 426 17 11
info@knjiznica-celje.si

Osrednja knjižnica Celje je članica Slovenske mreže prostovoljskih organizacij.

prostovoljstvo Varna točka

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam