skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Ure

Ure

Avtor: Michael Cunningham
Založnik: Sanje, 2003
Zvrst: roman

V romanu Ure prebiramo zgodbe o usodah treh žensk, ki si želijo bolj polno življenje. Živijo v različnem času in okolju, a z enakim hrepenenjem po drugačnem, bolj smiselnem življenju. Tako spoznamo Virginio Woolf, ki se na začetku dvajsetih let na obrobju Londona trudi s pisanjem romana Gospa Dalloway in hrepeni po vrnitvi v London. Laura Brown v Los Angelesu na koncu druge svetovne vojne bere Gospo Dalloway, razmišlja o njeni avtorici in išče moč, da bi korenito spremenila svoje življenje. Zadnja, Clarisse Vaughan, je sodobna Gospe Dalloway, ki živi v današnjem New Yorku in največ moči in energije nameni prijatelju Richardu, odličnemu pesniku, ki umira za AIDSom.

Odlomek iz knjige

"Čeprav je Richmond eno najboljših predmestij, je navsezadnje in nesporno samo to, z vsemi besednimi namigi o zabojčkih za cvetlice na oknu in živih mejah, o ženskah, ki sprehajajo mopse, o stenskih urah, ki odbijajo ure v praznih sobah. Virginia razmišlja o dekletovi ljubezni. Prezira Richmond. Hrepeni po Londonu; včasih sanja o srcih mest. Tukaj, kamor so jo odpeljali živet pred natanko osmimi leti, kjer ni ne čudno ne čudovito, ima zvečine mir pred glavoboli in glasovi, pred izbruhi besa. Vse, česar si tukaj želi, je vrnitev k nevarnostim mestnega življenja."

Naslov

Osrednja knjižnica Celje
Muzejski trg 1a
3000 Celje
Tel.: 03 426 17 10
Fax: 03 426 17 11
info@knjiznica-celje.si

Osrednja knjižnica Celje je članica Slovenske mreže prostovoljskih organizacij.

prostovoljstvo Varna točka

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam