V okvari

V okvari

Avtor: Aleš Čar     
Založnik: Študentska založba 2003
Zvrst: roman

Aleš Čar, ki se z vsako izdano knjigo trdneje umesti v slovenski književni prostor, se nam v svojem delu "V okvari" predstavlja z zbirko kratkih zgodb. Te zgodbe, ki pripovedujejo o odnosu moški-ženska, so pronicljive in izzivalne, dostikrat na meji nenavadnega in posebnega, takšne kot je lahko resnično življenje. Junaki zgodb se rešujejo iz kaosa, kar jim včasih uspe, ali pa tudi ne. Ženski liki trpijo rane iz otroštva, moški so največkrat "na drugi strani". Kljub temu, da je vsaka zgodba zase zaključena, pa jim je skupno prepletanje odnosov, ljubezni, različnih čustev in erotike. To so zgodbe o ljubezni, takšni in drugačni, ali kot pravi avtor "zame ostaja to knjiga o ljubezni".

Odlomek iz knjige

Vedel sem, da je na robu joka, vedel sem, da sem nemočen, in to me je spravljalo v rahlo paniko. Namreč, solze lahko zavoham kilometre daleč. Kislost kože, las, zadah iz ust, vse govori. Tuhtal sem o zadnjih dneh, tednih - nič posebnega, nobene očitne napake. V tistem sem se zagledal v zrcalu nad lijakom, kako stojim z eno roko v omarici s tabletami, z vsemi petimi škatlicami pomirjeval v roki, in mrzlično razmišljam, kam naj jih skrijem, preden se spusti voda v veceju. Naslednji hip je bila v kopalnici, jaz pa še kar v isti grozi. Pogledal sem jo v zenice: tam notri niso bili samo trije decilitri cenenega viskija, temveč tudi že tablete. Bila je resnično načeta…

Naslov

Osrednja knjižnica Celje
Muzejski trg 1a
3000 Celje
Tel.: 03 426 17 10
Fax: 03 426 17 11
info@knjiznica-celje.si

Osrednja knjižnica Celje je članica Slovenske mreže prostovoljskih organizacij.

Varna točka

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam