skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Veliki dobitek: kako sem na Milijonarju priigrala pol milijona in odpotovala

Veliki dobitek: kako sem na Milijonarju priigrala pol milijona in odpotovala

Avtor: Meike Winnemuth
Založnik: Učila International, 2014
Zvrst: roman
Priporoča: Knjižnica Mileta Klopčiča Zagorje

Ste že kdaj sanjali, da ste dobili veliko vsoto denarja? Za Meike Winnemuth, petdesetletno novinarko iz Hamburga so sanje postale resničnost, ko je leta 2010 v oddaji Milijonar pravilno odgovorila na vsa zastavljena vprašanja in za nagrado dobila 500.000 evrov. Z denarjem si je sklenila uresničiti dolgoletno skrito željo, ki jo v sebi nosi tudi marsikdo izmed nas, in sicer potovanje okoli sveta. Meike odda stanovanje, kupi manjši prenosnik in večji kovček ter se sama poda na življenjsko avanturo. V dvanajstih mesecih obišče dvanajst tujih mest in v vsakem preživi en mesec. V dvanajstih pismih svojim sorodnikom ali bližnjim prijateljem opisuje svoje izkušnje in doživetja, med samim potovanjem pa vseskozi piše tudi blog, kjer ji tudi njeni bralci svetujejo, koga naj v določenem mestu obišče, kje naj je ali kaj naj poskusi. Knjiga je mešanica zanimivega, s humorjem prepletenega potopisa s konkretnimi nasveti za osebno rast, saj na koncu Meike spozna, da je na potovanju predvsem spoznala in spet našla samo sebe. In kar je najpomembnejše, vse to bi si lahko privoščila tudi brez velikega dobitka. Zatorej, dajte, upajte si!

Odlomek iz knjige

»Obiskovanje restavracij brez družbe se mi ne zdi tako čudovito kot potovanje brez družbe. Sicer ima oboje iste prednosti – osredotočiš se zgolj in izključno na to, kar je pred tabo in kar se dogaja okoli tebe – , vendar pa mi je ljubše, če jem in pijem v družbi. Če jem sama, se običajno hitro nahranim – z jogurtom, s sendvičem, z juho, nečim nezapletenim. To, da sama sebe vabim v restavracijo, je zame še vedno novo, vendar pa mi vedno bolj ugaja. Še nikoli nisem jedla tako pozorno in uživala s takšno hvaležnostjo – še posebej, ker sem ugotovila, da pri večini miz za dva niso govorili veliko več kot pri moji.«

Naslov

Osrednja knjižnica Celje
Muzejski trg 1a
3000 Celje
Tel.: 03 426 17 10
Fax: 03 426 17 11
info@knjiznica-celje.si

Osrednja knjižnica Celje je članica Slovenske mreže prostovoljskih organizacij.

prostovoljstvo Varna točka

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam