skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Vseh ptic petje

Vseh ptic petje

Avtor: Evie Wyld
Založnik: Sodobnost International, 2016
Zvrst: roman
Priporoča: Knjižnica Velenje

Avstralska pisateljica je za roman Vseh ptic petje prejela več prestižnih mednarodnih nagrad. Izčiščeno in slogovno bogato besedilo, oropano čustev in prispodob, nas popelje na majhno kmetijo na enem od pustih britanskih otokov, kjer glavna junakinja, Jake, živi osamljeno in odmaknjeno življenje. Na prvi pogled živi skromno in brez bremen iz preteklosti, družbo pa ji delajo ovce in pes. Vendar pa se skozi dogajanje na ovčji farmi, ko kar ne more ugotoviti, kdo ali kaj ji pobija ovce, kaj kmalu razkrije njena temna plat ter zapleten, skoraj psihopatski značaj. Spomini, za katere je upala, da bodo ostali samo njeni, pa počasi curljajo na plano in ji v temnih nočeh ne pustijo mirno spati.

Odlomek iz knjige

Zraven mene diha Greg kot tanker, jaz pa si v glavi narišem pogodbo z očetom. Ne bo dolgo, ko bom spet šla naprej. Tako bo poniknil pred novimi spomini, za nekaj časa. Zdaj obstaja le kot denar na mojem bančnem računu. Tukaj lahko še vse držim na razdalji, ker ni ničesar, kar bi me povezovalo s tistim časom, razen znamenj na mojem hrbtu, ki so postala že dovolj rožnata, da so videti, kot da so nastala v neki preteklosti, ki jo je mogoče pustiti pri miru.

Naslov

Osrednja knjižnica Celje
Muzejski trg 1a
3000 Celje
Tel.: 03 426 17 10
Fax: 03 426 17 11
info@knjiznica-celje.si

Osrednja knjižnica Celje je članica Slovenske mreže prostovoljskih organizacij.

prostovoljstvo Varna točka

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam