skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Za vedno tvoj

Za vedno tvoj

Avtor: Daniel Glattauer
Založnik: Cankarjeva založba, 2013
Zvrst: roman
Priporoča: Knjižnica Mozirje

Judith, poslovna ženska s svojo prodajalno svetil, med predprazničnim nakupovanjem spozna Hannesa, ki se izkaže za sanjskega moškega; arhitekt v začetku štiridesetih, samski, pozoren, uglajenih manir in mojster očarljivih komplimentov. Tudi Hannesu samozavestna in podjetna Judith takoj postane zelo všeč. Tako zelo, da povabilom na kavo kmalu sledi povabilo v Benetke, kjer pa ji on s svojimi do potankosti organiziranimi dnevi ne da dihati. Judith dokončno postane jasno, da mora ukrepati. Problem nastane, ker je Hannes hudo všeč njenim prijateljem, njenemu bratu, njeni mami... Kaj pa zdaj? Glavna protagonistka Judith se zapleta loti z detektivsko natančnostjo in uspe razkrinkati Hannesa, ki nikakor ni ta, za kogar se izdaja. Potem gre vse lažje.

Odlomek iz knjige

…Osredotočila se je na to, da ja ne bi mislila na Hannesa, na tistega pri vratih, na tistega, ki je sprožil alarm. Medtem so se ji morale oči v nekem trenutku zapreti. Ko se je tega zavedela, se je znova pojavila ta čudna zvočna preproga, za katero se je zdelo, da jo proizvajajo nihajoče pločevinaste plošče. Potem se je pojavilo šepetanje, sledili so sikajoči zvoki, kot že v prejšnjih nočeh. In potem je nezamenljiv glas ponovil prve besede njunega prvega srečanja v supermarketu, tokrat čisto tiho, slišno samo za Judith, namenjeno samo njej: “Kakšna gneča, kakšna gneča, kakšna gneča.” Ostala je mirna, ni se premaknila, počasi je dihala.Vedela je, katere besede bodo sledile potem. Bila je ponosna na to, da je ni mogel več izigrati, da ga je spregledala…

Naslov

Osrednja knjižnica Celje
Muzejski trg 1a
3000 Celje
Tel.: 03 426 17 10
Fax: 03 426 17 11
info@knjiznica-celje.si

Osrednja knjižnica Celje je članica Slovenske mreže prostovoljskih organizacij.

prostovoljstvo Varna točka

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam