skok na glavno vebino izjava o dostopnosti
Živi svoje sanje

Živi svoje sanje

Avtor: Lori nelson Spielman
Založnik: Učila, 2014
Zvrst: roman
Priporoča: Knjižnica Antona Sovreta Hrastnik

Brett Bohlinger pri štirintridesetih letih zaradi težke bolezni izgubi mamo. Pa čeprav je to pričakovala, jo oporoka močno preseneti. Mama jo vodi v novo življenje na podlagi seznama želja, ki ga je Bret napisala, še ko je bila najstnica. Le kaj ima odrasla ženska skupnega s seznamom. Neskočno zaupanje, povezanost in ljubezen med mamo in hčerko, sledijo izpolnitvi seznama želja in spremembam, ki jih tudi v sanjah ni pričakovala. Brett je prisiljena razmisliti kaj jo osrečuje in po čem hrepeni, si želi imeti psa, novo službo, morda otroka? Živeti polno z vzponi in padci ter slediti ciljem, to je sreča.

Odlomek iz knjige

"V soboto se mi zdi, da zapuščam družino in ne dveh tujcev, ki sem ju spoznala ob prihodu. V letališki avli počepnem zraven Zo? in jo stisnem k sebi. Oklepa se me in mi mečka pulover. Ko se odmakne, mi pomoli palec in reče: »Moja sestr'ca.« Svoj palec pritisnem ob njenega – to je najin novi način rokovanja. »Rada te imam, sestrica. Že nocoj te bom poklicala, prav?« John me stisne v medvedji objem. Roke močno in varno ovije okoli mene, kakor sem od očeta vedno pričakovala. Globoko vdihnem in zaprem oči. Vonj njegove usnjene jakne se meša z dišavo kolonjske vodice. Po obeh si bom za vedno zapomnila očeta. Končno me izpusti in me malo odmakne od sebe."

Naslov

Osrednja knjižnica Celje
Muzejski trg 1a
3000 Celje
Tel.: 03 426 17 10
Fax: 03 426 17 11
info@knjiznica-celje.si

Osrednja knjižnica Celje je članica Slovenske mreže prostovoljskih organizacij.

prostovoljstvo Varna točka

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam