Zlikane gube, štrleči balkoni

Zlikane gube, štrleči balkoni

Avtor: Kathy Lette
Založnik: Miš, 2004
Zvrst: roman

Lizzie McPhee, televizijska novinarka in mati dveh otrok, je vedno verjela, da je pamet pomembnejša od lepote, vse dokler se ni zavedla, da ji grozi strašnih štirideset. Zaradi svojih let izgubi službo televizijske novinarke. Njen mož se zaposli v kliniki za plastične operacije in se začne ozirati po mladem mesu. Tako ne vidi drugega izhoda, kot da se tudi samo podvrže torturi plastičnih kirurgov in lepotilnih salonov. Knjiga Kathy Lette je poletno branje, polna humorja in (včasih le navidezne) lahkotnosti. Priporočam jo vsem, ki imajo radi branje v stilu Dnevnika Bridget Jones in literaturo, ki odkriva probleme, s katerimi se ženske vedno bolj ukvarjajo v sodobnem času.

Odlomek iz knjige

Dokler me mož ni začel varati, se nisem počutila staro. Potem pa, kot bi mi hkrati potekla garancija na vseh notranjih organih. Do takrat, ko sem se opotekla po letalskem mostičku, je nekaj zunanjih znakov kazalo na to, da sem postala rahlo motena. V vrsti za vstop v državo sem opazila, da je datum na žigu v mojem potnem listu 14. februar. Možu sem sestavila sporočilo za valentinovo. »Hugo, bodi prosim tako dober, primi skalpel, si ga nameri v prsi in zabadaj, dokler ne boš mrtev. Ljubi te tvoja žena Lizzi.« Ko je uslužbenec predolgo pregledoval moj potni list, sem ga nahrulila, naj pohiti. »Veliko dela imam – vzgajati moram otroke, dvigniti obleko iz čistilnice, ubiti moža…«

Naslov

Osrednja knjižnica Celje
Muzejski trg 1a
3000 Celje
Tel.: 03 426 17 10
Fax: 03 426 17 11
info@knjiznica-celje.si

Osrednja knjižnica Celje je članica Slovenske mreže prostovoljskih organizacij.

Varna točka

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam