Oblike duha

Oblike duha

Prva izdaja pesmarice, Oblike sveta, je vsebovala sedemdeset pesniških oblik (med katerimi jih je bilo sedemnajst prvič uporabljenih v slovenščini), druga izdaja, Oblike srca, je obsegala že sto štirideset oblik (od tega štirideset takih, ki so prvič zaživele v slovenščini), pričujoča tretja izdaja, Oblike duha, pa – skupaj z vsemi obravnavanimi zvrstmi, podzvrstmi in pesniškimi postopki – pokriva dvesto dvajset oblik (med njimi šestdeset v slovenščini prvič upesnjenih form in šestnajst oblik, ki jih je avtor sam izumil).
Knjiga Oblike duha je namenjena širokemu krogu bralk in bralcev, od ljubiteljev poezije do pedagogov na različnih stopnjah izobraževanja, od srednješolske mladine do študentov ustreznih študijskih smeri, od začetnic in začetnikov na poti pesniškega ustvarjanja do tistih literarnih strokovnjakov, ki ob široki vednosti še zmeraj premorejo tudi kanček radovednosti. (povzeto po Emka.si)

Preveri status izposoje


Naslov

Osrednja knjižnica Celje
Muzejski trg 1a
3000 Celje
Tel.: 03 426 17 10
Fax: 03 426 17 11
info@knjiznica-celje.si

Osrednja knjižnica Celje je članica Slovenske mreže prostovoljskih organizacij.

Varna točka

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam