Svet ni meja

Svet ni meja

Založnik o knjigi
Najmlajši človek, ki je prekolesaril svet! Tomaž Humar, doma iz Kamnika. Rojen 26.4.1996 v Ljubljani. Šolanje je zaključil na gimnaziji Šentvid in se takoj po opravljeni maturi pri 19 letih sam odpravil na 209 dni trajajočo, 28.968 kilometrov dolgo pot okoli sveta s kolesom. 28. februarja 2016 je z 19 leti in 308 dnevi pot končal v Debrecenu na Madžarskem in tako postal najmlajši človek, ki je obkrožil svet s kolesom.

"Slovenščine, enako kot oče, nikoli nisem imel več kot dve, ampak to, kako svoje razmišljanje preliti na papir, niti meni niti njemu nikoli ni predstavljalo težav," z nasmeškom pove Kamničan, čigar knjiga obsega 215 strani. "Knjiga je sicer potopis, vendar je v njej zajetega veliko mojega osebnega razmišljanja. Zadnje poglavje je neke vrste katarza." Pri celotnem podvigu, kot zatrjuje Tomaž, ni šlo za rekord ali potrjevanje ega. "Ampak zgolj za to, da veš, da zmoreš, če nekaj res hočeš," pravi Humar.Preveri status izposojeNaslov

Osrednja knjižnica Celje
Muzejski trg 1a
3000 Celje
Tel.: 03 426 17 10
Fax: 03 426 17 11
info@knjiznica-celje.si

Osrednja knjižnica Celje je članica Slovenske mreže prostovoljskih organizacij.

Varna točka

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam