skok na glavno vebino izjava o dostopnosti

Šolsko gradivo

Enciklopedije in leksikoni   

Enciklopedije in leksikoni sodijo v posebno zbirko poučnega gradiva. Namenjeni so uporabi v knjižnici in jih ne izposojamo na dom.

Zbirke pravljic

Zbirke pravljic znanih avtorjev in ljudske pravljice različnih narodov najdeš na policah z oznako PRA (kot pravljice)            

Leposlovne in poučne knjige v tujih jezikih

Leposlovje v tujih jezikih (angleščina, nemščina, italjanščina, francoščina …) je postavljeno na policah z oznako Tuji jeziki.   

Poučne knjige v tujih jezikih so razvrščene po vsebini in umeščene med knjige v slovenskem jeziku. Tujejezične revije so na policah s periodiko, avdio, video gradivo in CD-romi pa so na policah z neknjižnim gradivom.Učbeniki    Učbeniki, delovni zvezki ter zbirke vaj in nalog za različne šolske predmete so razvrščeni po posameznih predmetih. Poglej na police z oznako Učbeniki.            

Poučne knjige   

Poučne knjige so razvrščene po vsebini, ki jo označuje številčni sistem UDK. Ta razvršča poučne knjige v skupine od 0 do 9.   

Poučne knjige za predšolske otroke in šolarje v prvih treh razredih osnovne šole so označene z oznako C-Iz in pripadajočo skupino sistema UDK            
Neknjižna ponudba   

Poučne vsebine na DVD-jih in CD-romih najdeš na stojalih z neknjižnim gradivom.

Revije   

Revije so v knjižnici razvrščene v dve skupini. V prvi skupini so revije za najmlajše in revije, ki so namenjene staršem in dopolnjujejo ponudbo zbirke za starše. Označene so z oznako Starši.

Revije za šolarje najdeš na policah z oznako Per (periodika). Na tvoje branje čakajo revije z zabavnimi in poučnimi vsebinami ter revije v tujih jezikih!

Naslov

Osrednja knjižnica Celje
Muzejski trg 1a
3000 Celje
Tel.: 03 426 17 10
Fax: 03 426 17 11
info@knjiznica-celje.si

Osrednja knjižnica Celje je članica Slovenske mreže prostovoljskih organizacij.

prostovoljstvo Varna točka

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam