skok na glavno vebino izjava o dostopnosti

Obnašanje v knjižnici

V knjižnico lahko prideš sam/a, saj pri nas vedno lahko najdeš dobro družbo. Lahko pa prideš tudi s prijatelji ali sošolci, kajti knjižnica je pravi kraj za druženje, učenje, izdelovanje skupnih nalog in še marsikaj.

 

Obnašanje v knjižnici

Zmenki v knjižnici so super; lahko šepetaš, ne da bi se drugim zdel čuden.
Šepetanje in tiho govorjenje je v knjižnici zelo zaželeno. Če imaš potrebo, da raztegneš svoje glasilke in prečistiš pljuča, pojdi vem, opravi in pridi nazaj.
Svojega hišnega ljubljenčka raje pusti doma; bilo bi preveč tacanja, revskanja in mijavkanja, da o morebitnih lužicah in kupčkih niti ne govorimo.
Kolesa je bolje pustiti zunaj;  tudi tista majhna kolesca na tvojih podplatih v knjižnici niso zaželena, razen če so lepo pospravljena v tvojem nahrbtniku.
Žejo in lakoto je bolje potešiti že doma ali na poti v knjižnico; ostanki hrane, drobtine in kapljice se v knjižnici ne obnesejo dobro, v družbi s knjigami takoj zanetijo prepir in slabo voljo.
Zelo dobro pa se v knjižnici počutijo besede dober dan, nasvidenje, prosim in hvala – to so čudežne besede, ki odpirajo vsa vrata.

Naslov

Osrednja knjižnica Celje
Muzejski trg 1a
3000 Celje
Tel.: 03 426 17 10
Fax: 03 426 17 11
info@knjiznica-celje.si

Osrednja knjižnica Celje je članica Slovenske mreže prostovoljskih organizacij.

prostovoljstvo Varna točka

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam