Hospickafe

Hospickafe

Vabimo vas na pogovor o prefinjenih odtenkih življenja, iskanju smisla in miru ter sprave z vsem doživetim, prepletenih vzgodbi glavnega junaka romana Tihotapci miru, avtorice Carmen L. Oven. Gostja večera bo Carmen L. Oven, ki nas bo v slogu glasu glavnega junaka, bralca zgodb umirajočim v hospicu, nagovorila k razmisleku. Dogodek bo povezoval prostovoljec Miha Zimšek.


Prijazno vabljeni, da se nam pridružite vtorek, 23.maja 2017, s pričetkom ob 18. uri, v Študijski čitalnici Osrednje knjižnice  Celje (Muzejski trg 1a).


Hospickafe je neformalen družabni dogodek, na katerem se v varnem vzdušju dvajsetletne tradicije Slovenskega društva hospic, ki skrbi za umirajoče in njihove svojce, pogovarjamo o minljivosti. Delimo izkušnje spremljanja hudo bolnih, pričujemo o smrti, govorimo o procesu žalovanju ob izgubi bližnjega. Vse to s spoštovanjem in ranljivostjo ob zgodbah žalosti, bolečine in strahu, razočaranj, občutkov krivde in odpuščanja. Sebi in drugim temo smrti pomagamo udomačiti, skušamo jo detabuizirati.

Naslov

Osrednja knjižnica Celje
Muzejski trg 1a
3000 Celje
Tel.: 03 426 17 10
Fax: 03 426 17 11
info@knjiznica-celje.si

Osrednja knjižnica Celje je članica Slovenske mreže prostovoljskih organizacij.

Varna točka