skok na glavno vebino izjava o dostopnosti

E-knjižnica Biblos

Izposoja e-knjig Biblos

Za izposojo e-knjig potrebujete številko knjižnične članske izkaznice in geslo, ki ga že uporabljate za storitev Moja knjižnica v sistemu Cobiss. Če gesla še nimate, ga pridobite v knjižnici. Na spletni portal Biblos se prijavite z uporabniškim imenom, ki ga predstavlja akronim knjižnice SIKCE in vaša številka brez začetne 0 (npr. SIKCE123456) in geslom.

Za uporabo v verziji Biblos 2 ni več potrebno vaših naprav avtorizirati z Adobe ID. Po novem svojo bralno napravo avtorizirate tako, da v DRM nastavitvah, kjer ste prej morali vpisati svoj Adobe ID, sedaj v spustnem meniju izberete Vendor ID: inkBOOK.

 

OBVESTILO

Obveščamo vas, da slovenske splošne knjižnice s ponudnikom e-knjig za leto 2024 še niso sklenile dogovora, zato trenutno ne moremo kupovati novih naslovov elektronskih knjig in obnavljati pretečenih licenc že kupljenih naslovov e-knjig.

Člani knjižnic si elektronske knjige na portalu Biblos še vedno lahko izposojajo.

 

V primeru, da imate svoj tablični računalnik ali pametni telefon, v trgovini GooglePlay (za naprave Android) ali v AppStore (za naprave iOS/Apple) poiščite brezplačno aplikacijo Biblos, ki vam bo omogočala branje e-knjige, ki si jo boste izposodili na portalu Biblos.

Povezave

Biblos

GooglePlay

AppStore

Aplikacijo Biblos za Android ali iOS registrirate z uporabniškim imenom, ki vsebuje akronim naše knjižnice (SIKCE) in člansko številko. Če je vaša članska številka 0123456, je vaše uporabniško ime za vstop v Biblos SIKCE0123456.

 

Pogoji izposoje e-knjig:

  • Izposodite si lahko do štiri e-knjige hkrati.
  • Čas izposoje je 14 dni brez možnosti podaljšanja (lahko pa si knjigo nemudoma ponovno izposodite).
  • Po pretečenem 1 dnevu od izposoje lahko knjigo predčasno vrnete.
  • Zamudnina se ne obračuna, saj se po 14 dneh možnost prebiranja e-knjige na vaši napravi ustavi.
  • Rezervacije zaenkrat še niso možne.

 

KAKO DELUJE?

V pomoč pri uporabi Biblosa so vam naslednji video posnetki, več o postopku namestitve najdete tudi na spletni strani: https://www.biblos.si/kako-deluje

Osebni računalnik

Android

iOS

Naslov

Osrednja knjižnica Celje
Muzejski trg 1a
3000 Celje
Tel.: 03 426 17 10
Fax: 03 426 17 11
info@knjiznica-celje.si

Osrednja knjižnica Celje je članica Slovenske mreže prostovoljskih organizacij.

prostovoljstvo Varna točka

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam