skok na glavno vebino izjava o dostopnosti

Vpis in potek dela

VPIS V ŠTUDIJSKO LETO 2023/2024 SO ZAKLJUČENI! Naknadni vpisi potekajo po dogovoru.

Članarina za študijsko leto 2023/2024 znaša 15,00 EUR. V kolikor imate ob vpisu na Univerzo poravnano članarino za Osrednjo knjižnico Celje, znaša članarina za Univerzo 10,00 EUR. Seveda pa lahko član knjižnice postanete sočasno z vpisom na Univerzo in izkoristite popust. Članstvo po potrebi dokazujete s člansko izkaznico, ki jo prejmete ob vpisu.

Plačilo članarine za tekoče študijsko leto zagotavlja pravico do obiskovanja krožkov v sklopu Univerze in do obveščanja na dom o vseh njenih prireditvah. Za obisk večine izobraževalnih programov je potrebno tudi plačilo prispevka za mentorske ure. Višina prispevka je odvisna od velikosti skupine, zato je ob vpisu znana le okvirna cena, končen znesek pa šele po zaključenem vpisu oziroma oblikovanju posameznih skupin. Več informacij dobite na sedežu Univerze.

 

Potek dela

Pogoj za ustanovitev novega krožka je, poleg načrtovanega programa in definiranih učnih ciljev, tudi zagotovljenih vsaj 8 slušateljev. V primeru manjšega števila udeležnecev, vsak član podpiše izjavo. Od števila slušateljev je odvisna cena izobraževanja na osebo. Odjave iz krožkov so izključno samo pisne. 

Vsaka skupina izbere predstavnika, ki poskrbi za kontakt med člani skupine, mentorjem in vodstvom Univerze ter se ob koncu šolskega leta udeleži rednega letnega sestanka predstavnikov.

Zaželeno je, da se študijske skupine s svojo dejavnostjo in nastalimi rezultati dela občasno predstavijo javnosti.

Večina programov obsega 40 ur letno. Skupine se srečujejo enkrat tedensko po 2 šolski uri, če delo ne narekuje drugače.

Vsak ponedeljek v mesecu organiziramo najrazličnejša predavanja v sklopu krožka Domoznanstvo in kulturna zgodovina, občasno pa se poslužujemo tudi drugih oblik dela, kot so ekskurzije, ogledi razstav doma in v tujini, obiski glasbenih predstav in različne delavnice.

 

 

Naslov

Osrednja knjižnica Celje
Muzejski trg 1a
3000 Celje
Tel.: 03 426 17 10
Fax: 03 426 17 11
info@knjiznica-celje.si

Osrednja knjižnica Celje je članica Slovenske mreže prostovoljskih organizacij.

prostovoljstvo Varna točka

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam