V dvoje okrog ekvatorja

V dvoje okrog ekvatorja

Vabljeni na drugo predavanje v sklopu potopisnih predavanj prof. Janje Simoniti. V hladnem novembru nas bo popeljala na toplo Kostariko. Republika Kostarika je srednjeameriška država, ki na severu meji na Nikaragvo, na jugu na Panamo, na vzhodu jo obdaja Karibsko morje, na zahodu Tihi ocean. Costa Rica v španščini pomeni “bogata obala”. Značilna fraza “Pura Vida” pomeni “življenje je dobro”, domačini jo pogosto uporabijo namesto pozdrava, slovesa ali za izražanje zadovoljstva, izraža pa njihov način življenja. Država naj bi že kar nekaj let veljala za eno najsrečnejših držav na svetu.

Pomembna sta tudi visoka ekološka ozaveščenost in razvijanje eko turizma. Kostarika je znana po številnih narodnih parkih, ki pokrivajo skoraj četrtino njenega ozemlja, po odlično ohranjenih deževnih in oblačnih pragozdovih, delujočih, ugaslih in spečih vulkanih, tropskih plažah na Karibski in Pacifiški strani ter po izredno bogatem in raznovrstnem živalstvu in rastlinstvu. Počitnice lahko popestrimo tudi z mnogimi aktivnostmi kot so surfanje, trekingi, opazovanje in raziskovanje divjine ter adrenalinsko spuščanje po jeklenih žicah itd.

 

Predavanja so v Levstikovi dvorani.

Naslov

Osrednja knjižnica Celje
Muzejski trg 1a
3000 Celje
Tel.: 03 426 17 10
Fax: 03 426 17 11
info@knjiznica-celje.si

Osrednja knjižnica Celje je članica Slovenske mreže prostovoljskih organizacij.

Varna točka

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam