Domoznanski projekti

Celjskozasavski.si je spletni biografski leksikon, ki ga ustvarja deset splošnih knjižnic celjskega območja. Vanj so vključeni podatki o osebnostih, ki so bile na tem območju rojene, so tukaj živele in/ali se šolale, predvsem pa so s svojim delom na kateremkoli področju pomembno zaznamovale svoje okolje: pisatelji, pesniki, literarni ter umetnostni zgodovinarji in kritiki, novinarji, slikarji, glasbeniki, arhitekti, duhovniki, znanstveniki, raziskovalci, profesorji, gospodarstveniki, politiki, športniki itd. Spletno stran upravlja Osrednja knjižnica Celje.

Spletni regijski portal Kamra ponuja dostop do digitaliziranih domoznanskih vsebin. Portal soustvarjajo slovenske splošne knjižnice s partnerskimi ustanovami (muzeji, arhivi, drugimi orgnaizacijami in zasebniki). Portal upravlja Osrednja knjižnica Celje.

Namesto hiše – muzeja – smo zgradili virtualno domovanje na svetovnem spletu, vedno odklenjeno in dostopno s katerekoli točke na zemeljski obli.

Koledar Zgodilo se je ... v Celju in vsa povezana besedila je pripravil mag. Branko Goropevšek, pokojni direktor Osrednje knjižnice Celje. Objavljene fotografije hrani domoznanski oddelek  Osrednje knjižnice Celje.

Naslov

Osrednja knjižnica Celje
Muzejski trg 1a
3000 Celje
Tel.: 03 426 17 10
Fax: 03 426 17 11
info@knjiznica-celje.si

Osrednja knjižnica Celje je članica Slovenske mreže prostovoljskih organizacij.

Varna točka

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam