skok na glavno vebino izjava o dostopnosti

Iz zakladnice knjižnice

Gradivo, ki v besedi, sliki in še kako drugače obravnava Celje in njegovo okolico, boste našli v domoznanskih zbirkah.

Domoznanstvo je v Osrednji knjižnici Celje posebna dejavnost, ki obsega zbiranje, obdelavo in hranjenje knjižničnega gradiva za območje, ki ga pokriva knjižnica. Kot poseben oddelek knjižnice deluje od leta 1976. Oddelek v okviru nalog osrednje območne knjižnice koordinira zbiranje, obdelavo in hranjenje domoznanskega gradiva za 11 knjižnic celjskega območja.
Naše poslanstvo je promocija knjižne kulturne dediščine s ciljem zagotavljati relevantne domoznanske informacije o krajih in ljudeh s celjskega območja vsem našim uporabnikom.

Knjižnica je izdala vrsto ponatisov redkih in zanimivih del iz svojih zbirk, pa tudi izvirna dela, ki so plod strokovne in raziskovalne dejavnosti zaposlenih, dela o zgodovini in dejavnosti knjižnice ter več priročnikov za sodelavce in uporabnike.

Katalog izbranih starih in redkih tiskov je mogoče prelistati s klikom na naslovnico, več o starih razglednicah pa si lahko preberete spodaj.

 

OKC katalog NASLOVNICA zlata 1
seidl_razstava
orozen razstava
kapucinski toti
INDUSTRIJSKO CELJE 1
 

Naslov

Osrednja knjižnica Celje
Muzejski trg 1a
3000 Celje
Tel.: 03 426 17 10
Fax: 03 426 17 11
info@knjiznica-celje.si

Osrednja knjižnica Celje je članica Slovenske mreže prostovoljskih organizacij.

prostovoljstvo Varna točka

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje strani in vodenje statistike ogledov. Več si lahko preberete tukaj.
se ne strinjam
se strinjam